Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Controle van passagiers verloopt goed

Kralendijk – De Afdeling Publieke Gezondheid is tevreden met de medewerking die zij krijgen van vliegtuigmaatschappijen en toeristen. De controles vooraf en achteraf van mensen die naar Bonaire komen verlopen goed. Iedereen houdt zich aan de eis om een negatieve PCR-test te laten zien en vult de gezondheidsverklaring in.

Voor vertrek moeten passagiers de gezondheidsverklaring invullen en een negatief PCR-testresultaat laten zien voor het instappen. Bij aankomst op Bonaire controleert de afdeling Publieke Gezondheid nogmaals hierop. Het kan voorkomen dat een vliegtuig eerder of later aankomt. Dit eist flexibiliteit van allen. Ook de toeristen. Het kan hierdoor voorkomen dat het afhandelingsproces hierdoor langer duurt. Over het algemeen verlopen de controles goed. De afdeling Publieke Gezondheid is daarom erg te spreken over de prettige samenwerking met de luchthaven BIA en de Koninklijke Marachaussee. PG blijft rekenen op medewerking van de luchtvaartmaatschappijen en de passagiers.

Plaats een reactie