Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Patiënten dr. Hermelijn worden opgevangen door andere huisartsen

Namens de Bonairiaanse Huisartsen Vereniging Bonaire, de Huisartsenpost Bonaire en de afdeling Publieke Gezondheid, delen wij u mede:

Aangezien Dokter Hermelijn positief getest is op Covid-19, is hem door de afdeling Publieke Gezondheid verplichte isolatie opgelegd en quarantaine voor al zijn personeel. Zijn praktijk zal voor 14 dagen gesloten zijn. Dit heeft als gevolg dat de patiënten van Dokter Hermelijn voor de periode van 14 dagen worden opgevangen door collega huisartsen.

Aan de patiënten wordt gevraagd rekening te houden met het volgende:

  • Spoedgevallen kunnen worden gezien door een arts van uw keuze, indien mogelijk vooraf  bellen.
  • Wacht niet tot 6.00 in de avond om geholpen te worden. Neem contact op met een van de andere huisartsen als u denkt dat u gezien moet worden gedurende kantooruren zodat de huisartsenpost niet wordt overbelast.
  • De bestaande maatregelen blijven gehandhaafd in alle praktijken. Dat zijn: Kom niet naar de praktijk noch de HAP indien u de volgende klachten heeft zoals: hoesten, loopneus, griep, keelpijn. koorts, ook al zijn de klachten in milde vorm aanwezig.
  • Bel en neem contact op met een huisartsenpraktijk of met de HAP. Alle contactgegevens vindt u hieronder.
  • Ook voor herhaalrecepten kunt u terecht bij de andere huisartsen. Belt u op tijd zodat goed uitgezocht kan worden welke medicijnen u nodig hebt en u niet zonder medicijnen komt te zitten. Als u belt houdt dan uw medicijndoosjes bij de hand zodat u de naam en details van de medicijn kunt doorgeven. 

U kunt er verzekerd van zijn dat de continuïteit van de zorg voor u gewaarborgd is door de hulp van alle collega huisartsen. Wij danken u voor uw begrip en medewerking in deze voor ons allen moeilijke situatie.

Huisartspraktijken:

Centro Medico Central
Kaya Soeur Bartola 7, Kralendijk  
Tel. 717 7140 / 7141

Dokterskliniek Antriol
Kaya Erica 1, Antriol 
Tel. 717 5238.

Dokterskliniek Nort Saliña
Kaya Caribe z/n, Nort Saliña
Tel. 717 2246

Bonaire Medisch Centrum
Kaya Soeur Bartola 17, Kralendijk
Tel. 717 7151 

Medisch Praktijk Miranda
Kaya Monseigneur Niewindt 3, Kralendijk
Tel. 717-8661

Castro de Castro Huisartsenpraktijk
Kaya E.B. Sint Jago 7, Rincon
Tel. 717 6250 

Huisartsenpost (HAP):  

Maandag t/m vrijdag 18:00-24:00
zaterdag en zondag 08:00-24:00

Kaya Soeur Bartola 7, Kralendijk  
Tel. 717 0111