Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Toezicht & Handhaving controleert strenger op naleving coronamaatregelen

De nieuwe situatie rondom Covid-19 dwingt ons allen alert te zijn om verspreiding van het coronavirus te vermijden. Inspecteurs van de Directie Toezicht & Handhaving zullen de komende dagen de horeca en de detailhandel voorlichten over de nieuwe situatie. Bedrijven worden komende dagen benaderd en voorgelicht. Deze bezoeken zijn er om iedereen bewust te maken over het belang van het naleven van de nieuwe regels.  

Ook voor boten geldt de noodverordening. Feesten en tours op de boten zijn zonder de juiste maatregelen niet toegestaan. Op privé feesten mogen maximaal 25 gasten komen. Inspecteurs van de Haven zullen hierop toezicht houden. 

Waar nodig zal Toezicht en Handhaving optreden. Bij het niet naleven van de Noodverordening zullen inspecteurs aanwijzingen geven hoe de regels moeten worden nageleefd. Mocht dit niet leiden tot naleving dan zal dit leiden tot een proces-verbaal of een last onder dwangsom.