Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Nieuw maatregelen om vanuit Curaçao naar Bonaire te reizen gaan zaterdag 5 september gelden

De maatregelen die zijn aangekondigd om vanuit Curaçao te reizen naar Bonaire gaan zaterdag 5 september in. Het aantal positieve gevallen van Covid-19 is aan het stijgen. Hierdoor is besloten om het vrij reizen van Curaçao naar Bonaire op te schorten. Curaçao wordt nu door Bonaire als hoog risicoland beschouwd.

Al eerder werden Aruba en Sint Maarten als hoog risicolanden beschouwd en is ook voor die eilanden de zogenoemde ’air-bubble’ opgeschort.  Iedereen die naar Bonaire reist  vanuit Aruba, Sint Maarten en  Curaçao hebben toestemming nodig van de Gezaghebber en gaan 14 dagen in quarantaine. Inwoners van Bonaire die terug willen keren moeten ook toestemming van de Gezaghebber hebben. Van iedereen die naar Bonaire komt, wordt verwacht dat zij de gezondheidsverklaring invult.  De Gezondheidsverklaring dient digitaal ingevuld te worden via www.bonairepublichealth.org. 

Personen op Bonaire die naar het buitenlanden willen vertrekken/reizen, hebben geen toestemming van de Gezaghebber nodig. De persoon dient te voldoen aan de inreisvoorwaarden van het bestemmingsland.