Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Weer een actief geval van Covid-19 vastgesteld op Bonaire

Op Bonaire is een tweede actieve casus van COVID-19 vastgesteld. Het gaat om een inwoner van Bonaire die enkele dagen geleden teruggekeerd is van een bezoek aan Curaçao. De persoon wordt nu behandeld in het ziekenhuis. Deze persoon ligt in isolatie waardoor de kans dat anderen besmet raken heel klein is. Het bron- en contactonderzoek is opgestart. De contacten worden gebeld door de afdeling Publieke Gezondheid, waarbij de nauwe contacten in quarantaine worden geplaatst. Bij klachten worden ze getest.

Dat er weer een geval van Covid-19 is vastgesteld op Bonaire laat zien hoe belangrijk het is om de hygiëne instructies op te volgen. Vermijd drukte, houdt 1.5 meter afstand en was geregeld je handen met zeep en water. Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen.