Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Passagiers die naast besmet persoon hebben gezeten gaan in quarantaine

Kralendijk – Alle personen die op weg naar Bonaire in het vliegtuig hebben gezeten naast een passagier die positief is getest op COVID-19 gaan in quarantaine op een centrale locatie. Zo houdt de dienst Publieke Gezondheid de passagiers in de gaten of zij klachten ontwikkelen.

 Een vliegtuig uit Nederland dat op weg was naar Bonaire maakte een tussenstop op Curaçao. Een passagier die op Schiphol was getest op COVID-19 bleek de ziekte te hebben. De uitslag kwam op Curaçao binnen toen het vliegtuig al onderweg was. Het is bekend welke mensen die op weg waren naar Bonaire in de buurt van de passagier hebben gezeten. Die mensen gaan nu allemaal in quarantaine op een centrale locatie. Hun gezondheid wordt gemonitord door de dienst Publieke Gezondheid. Zo wordt de volksgezondheid op Bonaire beschermd. 

Het vliegtuig is op Curaçao, voor doorreis naar Bonaire, volgens de coronaregels helemaal schoongemaakt. Hierdoor is het gevaar voor besmetting weg. Het Openbaar Lichaam Bonaire benadrukt dat het belangrijk is dat alle passagiers voor hun reis zich laten testen op COVID-19 en 1.5 meter afstand te houden. Daarnaast wordt iedereen opgeroepen om zich aan de hygiëneregels te houden.