Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

90% van de reizigers naar Bonaire is getest!

Kralendijk – Afgelopen weekeind bleek dat rond de 90% van de reizigers, vanuit Nederland naar Bonaire, er zelf voor kiest om zich te laten testen op COVID-19. Uit dit percentage blijkt dat reizigers hun verantwoordelijkheid nemen, niet alleen voor de eigen gezondheid, maar ook voor de volksgezondheid op Bonaire.

PCR-test

Bonaire verzoekt de reizigers om zich binnen 72 uur voor vertrek te laten testen.  Reizigers krijgen na de test een verklaring waar uit blijkt dat zijn negatief zijn getest. Het gaat hier om de PCR-test, niet om een van de minder betrouwbare sneltesten.

Gezondheidsverklaring

Iedere reiziger naar Bonaire moet voordat hij naar Bonaire vertrekt een gezondheidsverklaring invullen. Het formulier staat op https://bonairepublichealth.org/en/form De formulieren komen binnen bij de afdeling Publieke gezondheid. Medewerkers bij de afdeling Publieke gezondheid willen van te voren weten wie er naar Bonaire wil komen en zij willen vooraf inschatten of er mogelijke risico’s zijn. Ook kunnen zij zo vooraf reizigers informeren over het in-reisbereid van Bonaire.

Reizigers moeten de gezondheidsverklaring op verzoek kunnen tonen bij de medewerker van de afdeling Publieke gezondheid op de luchthaven of in de haven. Dit is mogelijk door een uitgeprint formulier meenemen in hun handbagage of het formulier te tonen op hun telefoon.

Meer informatie

Voor meer informatie over het in-reisbeleid van Bonaire, kijk op de Facebookpagina van het Openbaar Lichaam Bonaire.