Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Inleveren gezondheidsverklaring voor Bonaire gaat nu digitaal

Kralendijk – Iedere reiziger naar Bonaire moet een gezondheidsverklaring invullen. Vanaf nu gaat het inleveren van dit formulier digitaal. De aanleiding hiervoor is dat de afdeling Publieke gezondheid van te voren wil weten wie er naar Bonaire wil komen en wil inschatten of er mogelijke risico’s zijn. Ook kunnen zij zo vooraf reizigers informeren over het in-reisbereid van Bonaire.

Elke reiziger moet zijn gegevens invullen en een aantal vragen beantwoorden. Nadat het formulier compleet is ingevuld, wordt het formulier verzonden. Alle formulieren komen binnen bij de afdeling Publieke gezondheid op Bonaire. Zij checken voor aankomst van de reizigers alle formulieren en signaleren mogelijke risico’s.

Uitgeprint formulier in handbagage

Reizigers moeten de gezondheidsverklaring op verzoek kunnen tonen bij de medewerker van de afdeling Publieke gezondheid op de luchthaven of in de haven. Dit is mogelijk door een uitgeprint formulier mee te nemen in de handbagage of het formulier te tonen op de telefoon.

Meer informatie

Het formulier staat op https://bonairepublichealth.org/en/form . Voor meer informatie over het in-reisbeleid van Bonaire, kijk op de Facebookpagina van het Openbaar Lichaam Bonaire.