Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

In-reisbeleid Bonaire nu Aruba grenzen openstelt voor USA

Het in-reisbeleid van Bonaire stelt dat personen die 14 dagen voor aankomst op Bonaire verbleven in zogenaamde hoog-risico landen, niet naar Bonaire mogen afreizen. Dit betekent dus dat Amerikanen na aankomst niet direct op het vliegtuig naar Bonaire mogen stappen. Mochten zij zich toch melden op de luchthaven van Bonaire, dan worden zij op basis van artikel 2r, lid 1e WTU BES de toegang tot Bonaire geweigerd. Het is dan vervolgens de verantwoordelijkheid van de vliegmaatschappij waarmee zij zijn gekomen om deze reizigers terug te vervoeren naar de vertrekluchthaven. De kosten die hiermee zijn gemoeid, zijn voor rekening van de luchtvaartmaatschappij en/of de reiziger zelf. Deze inreisbeperking geldt ook voor mensen die met een boot naar Bonaire willen komen.
Het OLB houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zal indien nodig het in-reisbeleid per direct aanscherpen.

Gezondheidsverklaring en test

Alle binnenkomende reizigers, ongeacht de luchthaven van vertrek, zijn verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit geldt ook als men met een boot naar Bonaire komt.

Bonaire kan het niet verplicht stellen aan een reiziger dat hij/zij een PCR test laat uitvoeren.
De gezaghebber adviseert daarom sterk aan de reizigers om deze test uit te laten voeren. Hij doet daarbij een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de reiziger, ten behoeve van de eigen gezondheid en de volksgezondheid op Bonaire.

Laag-risico landen

Laag-risico landen voor Bonaire zijn op dit moment: Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg, St. Maarten, St. Eustatius, Saba, Curaçao en Aruba.

Bubble

Ingezetenen van Bonaire hoeven niet getest te worden bij aankomst op Aruba.

Voor meer informatie bekijk de Q&A en de updates op Facebook OLB
Op https://www.aruba.com/nl staat meer informatie over reizen naar Aruba